Kaikki erilaisiin kirja- animaatio- ja pelisarjoihin tutustuneet ovat varmasti huomanneet nuo ihmisten rakkaudesta suosikkisarjaansa kohtaan syntyneet hahmot - toisin sanoen fanihahmot. Hyvin monet haluavat tuoda hahmonsa julki ja ängetä sen nettiin kaikkien nähtäville (yleensä vain saadakseen huomiota ja tullakseen tunnetuksi). Jotkut luovat jopa useampia fanihahmoja, jopa kokonaisia fanihahmojen "armeijoita". Useimmiten tällaiset hahmot on luotu vain siksi, koska "muillakin on fanihahmoja ja minäkin haluan niitä". Nämä hahmot ovat lähes poikkeuksetta Mary Sueja, jotka ovat ihan helvetin ärsyttäviä. Fanihahmoilla on usein kissatyttömäisiä piirteitä, tai ne ovat täydellisiä ja ihkupoksusöpöjä ja kuolemattomia ja superüberhyperdupervoimakkaita ja kaikki rakastavat niitä koska ne ovat niiiiiiiiiiiiiiiin parhaita! Apua.

Sitten on niitä ihmisiä,  jotka luovat hahmonsa ajattelematta sen kummemmin sitä, mitä muut niistä ajattelevat. He luovat fanihahmon sen pohjalta, että rakastavat fanittamaansa sarjaa ja haluavat sen kautta päästä mukaan sarjan pyörteisiin.  Tällaiset hahmot ovat lähes aina siedettäviä, koska ne ovat lähes poikkeuksetta Mary Suejen vastakohtia. Tämänkin tyypin ihmiset saattavat toki haluta huomiota hahmolleen, mikä on toki ihan okei, sillä siedettävät ja hyvin suunnitellut hahmot ansaitsevat huomiota, toisin kuin paperinohuet wannabe-hahmot, surullisenkuuluisat Mary Suet ja muut ah-niin ihanat stereotyypit.

En kuitenkaan sano, että fanihahmojen tekeminen olisi typerää ja tuomittavaa. Minulla on itsellänikin liuta fanihahmoja, jotka toimisivat tosin ihan hyvin, vaikka ne siirrettäisiin fandomistaan vaikkapa ihmismaailmaan. En kuitenkaan nyt kehu itseäni, älkää hyvät ihmiset sitä luulko! Mutta itse ainakin olen fanihahmoni siten luonut, että jos fandomiin kyllästyn, saan hahmoni muutettua koiriksi/ihmisiksi/miksilie muiksi tilanteen niin vaatiessa.

Älkääkä nyt luulko että kirjoitin tämän siksi, että muiden hahmot olisivat paskoja ja omani eliittiä. Kirjoitin tämän siksi, koska se panee vihaksi, että paskasti tehdyt fanihahmot saattavat ajaa ja ajavatkin sarjaan ensi kertaa tutustujat pois sen sarjan luota.

Tämä oli ensimmäinen blogikirjoitukseni, vetäkää herneet nenään jos mielitte. Valittakaa paskasta laadusta jos haluttaa (haukkua).